Find inspiration til at være aktiv og komme ud i det fri. Ebeltoft og Mols er omgivet af natur og vand, så alle muligheder for at få sine ønsker opfyldt, burde være tilstede.  

Cykeltur hver tirsdag

Hver tirsdag kl. 10.00 mødes vi ved ishuset på S.A. Jensensvej 3. 8400 Ebeltoft.
Turistforeningen har ca. 16 ture, som på skift får os ud i den skønne natur omkring Ebeltoft. Det er guidede cykelture. Alle kan være med. Der køres ikke stærkt, og vi venter på hinanden.

Fugletårnet ved Stubbesø

Oplev Djursland største sø fra fugletårnet, som står i østenden af søen. Her kan du komme tæt på rige dyreliv, som findes i og omkring søen. Lige i nærheden, står 2 flotte shelters. Læs mere om stedet på https://naturstyrelsen.dk/media/nst/67691/Stubbe%20S%C3%B8.pdf

Lej en kajak

Oplev Nationalpark Mols Bjerge og kysterne omkring Ebeltoft fra vandsiden. Det er altid en betagende oplevelse.
Du kan leje en kajak hos

Ebeltoft Strand Camping
Tlf. 86 34 12 14

Karpenhøj Naturcenter
Tlf. 86 35 28 04

Blushøj Camping
Tlf. 86 34 12 38

Vandreture i Mols Bjerge

Et af Danmarks mest unikke steder er Mols Bjerge. Pak rygsækken og tag på vandretur i bjergene. Et godt kort kan du få i mange butikker og på Turistinformationen ved Fregatten. Kom afsted - du fortryder det ikke. God tur.

Kom til hest på Helgenæs

Friluftsgården på Helgenæs tilbyder rideture på islandske heste i den smukke, spændende og unikke natur på Helgenæs.

Nybegyndere og øvede, børn og voksne er alle velkomne. Vi finder en hest og en tur der passer netop dig. Turene er altid med guide, som vil vise gruppen fine view points på halvøen.
Kontakt på tlf. 26 23 62 13
eller 86356213

Kitesurfing

Ude ved Ahl strand - når vinden er rigtig god, er der rigtig gode forhold til kitesurfing. Her kommer mange, hele året rundt og nyder de gode forhold til kitesurfing. Vinden har fra syd til nord, frit spil hen over det åbne vand.
Der er en udmærket p-plads lige udenfor stranden.

Ebeltoft Fodboldgolf

Fodboldgolf er en rigtig familie sport. Både store og små kan have nogle rigtig sjove timer sammen. I Ebeltoft er der en bane på Mølbjergvej 6 i Ebeltoft.
Kontakt tlf. 24 24 74 25 eller brug deres kontaktformular på deres hjemmeside.
https://ebeltoft-fodboldgolf.dk/

Sjovt for børn

En sjov og i øvrigt gratis leg, kan være at finde sten med huller i. I sær ved Boeslum strand er der masser af sten. Huller i hulsten, er rester af gamle gange, gravet af orme og insekter i Jurahavets kalkbund. Det skete for ca. 150 mill. år siden da flinten blev dannet i den gamle havbund.

Mols Farm

Mols Farm tilbyder turridning for både

begynder, letøvet og øvet. For begynderne har man tilpasset ture, med både sikkerhed og tryghed hvor alle kan være med. For de lidt mere øvet har vi ture hvor både terræn og hastighed er udfordrende. De tilstræber at tilgodese alle samtidigt med at man passer på hestene.


Ebeltoft Golf Club

Ebeltoft Golf Club er en af landets ældste golfklubber. Klubben blev stiftet i 1966 og samme år optaget i DGU som klub nr. 18.
Oplev en storslået natur og flotte udsigter, både over kattegat fra øen Hjelm i syd, til Jernhatten i nord, og Ebeltoft Vig med Mols bjerge som baggrund.

Ebeltoft Mountainbike Track

Et lækkert singletrack MTB spor med fart og flow. Flere steder på ruten er der etableret drops, burns og andre tekniske udfordringer som man kan vælge til eller fra. Ruten er markeret med røde afmærkninger. Svære passager er markeret med sorte afmærkninger, og lette omkørsler er markeret med grønne afmærkninger.

Tennis i Ebeltoft

Har du lyst til et slag tennis, er du velkommen i Ebeltoft Tennisklub, også som feriegæst i området.

Man kan købe pay-and-play fra booking siden.
https://ebeltofttennisklub.dk/default.aspx

Vores strande

Ebeltoft er næsten omgivet af vand. Derfor er der også mange muligheder for, at få en frisk dukkert. Der er mange blå flag, lige fra Dråby strand til Femmøller strand. Se vores film på vores You Tube kanal. Søg på Turistforeningen for Ebeltoft og Mols.

Mols Mountainbike Guide

Vores speciale er at guide dig på vores Specialized E-mountainbikes i Nationalpark Mols Bjerge, men vi guider dig selvfølgelig også gerne en tur på din egen mountainbike.

Vi kender Mols bjerge som vores egen bukselomme og kan finde netop det, du har lyst til at se og køre på stier og grusveje.
Bestil i god tid - kontakt
https://mols-mountainbike-guide.dk

Windsurfing

I Ebeltoft, er byens windsurfing klub placeret kun 30 meter fra en vestvendt kyst, smukt beliggende ved siden af Fregatten Jylland. Området er meget vindsikkert og med fremherskende pålandsvind og adgang til både lavt og dybt vand, giver det perfekte forhold for både nybegyndere og viderekomne. Klubben har træning alle hverdage fra forår til efteråret, med dygtige surfinstruktører der kan undervise på alle niveauer.

Petanque på festpladsen

Har du løst til et slag petanque, er der på festpladsen flere - meget fine baner. Der er også opsat bænke og borde, så man kan side og hygge sig mellem kastene.

Festpladsen ligger på Nørrealle.

Skateboard.

Vil du gerne stå på skateboard er der ved Feldballe et stort anlæg på ca. 900 m2 og det rummer skatepark, klatre-boulder og streetbasketbane samt et bølgelandskab.
Ved Maltfabrikken i Ebeltoft, er der et mindre anlæg på vestsiden.

Djurs Fiskepark

Vil du fiske ved nogle fantas- tiske søer, hvor man f.eks. kan fange bækørreder, kildeør- reder, rødding, tigerørreder, fjeldørreder og brødding, så kom til Djurs Fiskepark ved Fannerup. Oplev en dejlig natur lige nord for Kolindsund.

Der er fine p-forhold og gode faciliteter til dig.  


 

Leje af cykler

Vil du ud og nyde naturen på cykler, kan du hos

LP Cykler
tlf. 86 34 47 77
Nørrealle 5, Ebeltoft

leje cykler både til voksne og børn. Har du en cykel som trænger til en reparation, kan de naturligvis også klare det.

Shelters

Shelters giver dig mulighed for at nyde en overnatning i det fri uden at skulle ligge på den bare jord.
Der er mange shelters her i området. For de fleste er det efter først-til-mølle- princippet, men nogle skal man bookes i forvejen. Søg på
https://oplevsyddjurs.dk/natur-og-friluftsliv/skov-og-natur/shelters

Hyllested bjerge

Ude bag ved byen Gravlev ligger Hyllested bjerge.

Der er en lille p-plads ud til vejen ind til bakkerne og skoven. Området er rigtig flot kuperet

og en sti fører rundt i området.  Fra toppen er der en flot udsigt ud over Kattegat med Hjelm i baggrunden.


Man kan høre løverne fra Ree Park Safari brøle, så husk tropehjelmen. Der ligger et par shelters i skoven, som man kan leje 

Blue Spirit

Blue Spirit i Ebeltoft tilbyder det bedste indenfor vandsport: windsurf, stand up paddle, kiting, og wing. Uanset niveau, får du en topoplevelse.


Se deres hjenmmeside - tryk på billedet, så kommer du ind

på deres oversigt. 

Natur Mols

Vil du med på vandretur i

Mols Bjerge sammen med en

naturguide og få en masse viden om områdets vilde blomster, sommerfugle, biodiversiteten, istidslandskabets udformning og om de mange tydelige kulturhistoriske spor i landskabet som gravhøje og agerbrug.

 

Find Natur Mols's aktuelle turkalender her: www.naturmols.dk/ture, hvor det er muligt at bestille billetter.
Ture kan også arrangeres for grupper. Find mere information her: www.naturmols.dk.


Padelbaner

Banerne er beliggende ved EBIC, Østeralle 17.
Nu er EBIC's booking system i drift, så nu kan medlemmerne af Ebeltoft Tennisklub benytte Padel banerne ved EBIC til særlig gunstige priser og betingelser.


ETK har Padel bat og bolde som man kan låne. Det opbevares i en kasse som står hos EBIC - så spørg personalet i EBIC/svømmehallen for at få det udleveret.

Padel indendørs

Ebeltoft har en hal med 3 top moderne baner.Her kan du kan få din lyst styret hele året rundt.

Deltag i spændene turne- ringer og vær med i det sociale liv, både inde og ude på banerne. Book bane her igennem hos 8400 Padel. 


Er du lystfisker

Der er rigtig mange muligheder for lystfiskeri ved Ebeltoft og Mols
Mange fisker fra Nato molen eller ude fra molen ved færgehavnen.Ved Dragsmur fisker mange fra vandkanten og langs kysten fra Boeslum strand og ned mod Blushøj Camping er det også rigtig godt.

Ebeltoft Disc Golf

En smuk bane med masser af elevation og unikke huller. Husk at nyde udsigten fra toppen tæt ved tee 8. Banen har fået teepads fra hvid tee. Området er oplagt til spil hele året, da vi er skånet for mudder. Man må ofte regne med en frisk vind :-)


Paragliding

Mini fodbold bane

Ved Ebeltoft Idræts center står en mini fodbold anlæg. Her kan man rigtg få styret sin trang til at spille fodbold. Kom bare - der er også plads til dig.


Banen ligger ved Østeralle 17 i Ebeltoft.

Paragliding kan sagtens dyrkes ved vores kyster i Syddjurs. Ved Boeslum strand kommer mange når vinden er i øst. De stejler skrænter giver en god opdrift. Vi linker til klubben Vingesus, hvor man kan læse mere om sporten.