Skovbjerg

12 friske cykelentusiaster var klar i tirsdags, til den store tur ud i Mols Bjerge. Turens endemål var Skovbjerg, og turens guide Ove fortalte kort om vejen derud.


Vejret var fint, men en lidt kold vind prægede første del af ruten.

Det betød, at vi cyklede hurtigt ind i bjergene, for at få læ for vinden.


Så vi tog op ad Strandkærvej, op forbi Mols Laboratoriet, ud af Prostskovvej og så til sidst op ad Toggerbovej, for at komme til den lille p-plads ved Skovbjerg.

Så gjaldt det den "lille" gå tur det sidste stykke op til stenen. Bjerget ligger 99 m. o.h., så det er nogle steder lidt stejlt på skråningerne. Man kunne godt se, at stormene har været i området, for der lå en del træer rundt omkring i skovstykket.


Da der var flere som ikke havde været med på turen før, rullede Ove sig ud og fortalte historien om området. A.P. Møller opkøbte stedet og solgte det i 1971 til staten.

Skovbjerg er et af de få steder i Danmark, hvor der er en rest af den oprindelige skov, og hvor man kan få en fornemmelse af, hvordan Mols Bjerge ville have set ud, hvis naturen selv havde fået lov at bestemme.


Skoven får i dag lov til at udvikle sig som naturskov, altså uden at skovens ansatte griber ind, og de udgåede træer danner levested for huleboende fugle og mange insekter og svampe.

Vi måtte klatre ned igen, fordi vi skulle have vores altid indlagte hyggepause. Der var helt vindstille - solen stod flot mellem træerne og man kunne se et lille snelag rundt omkring. Igen en skøn naturoplevelse.


Hjemad gik det via Provstskovvej ud til Fuglsøvej. Vi kom et smut ind forbi Bogensholmlejren.

Bogensholmlejren er en af Danmarks store lejre med plads til cirka 100 overnattende gæster. Lejren er beliggende på en af de skønneste pletter i Danmark, ved foden af de skønne Mols Bjerge lige ned til Ebeltoft vig med en uforlignelig udsigt ud over vandet og er en del af Nationalpark Mols Bjerge.


På tirsdag gælder cykelturen Ebeltoft rundt. Kom med - det er mega hyggeligt.