Ebeltoft rundt

Fra en af vores medarbejdere i "pressetjenesten" Jette og iøvrigt turens guide, har vi modtaget denne fine beretning og igen dejlige billeder fra vores fotograf Stjasser, som har overstået sin fridag.


Lidt morgengymnastik var ikke at foragte for de 26 cyklister, der denne tirsdag deltog i turistforeningens guidede cykeltur, der gik rundt om Ebeltoft.


Vi startede på S A Jensensvej med at se på Jørgen Hansens brændte lerskulptur “ Ved Havet”, som skal vise os livets forgængelighed. Derefter vendte vi os rundt og så de blå striber på den hvide væg på det gamle posthus - et kunstnerisk projekt af Jeppe Hein, der i 2007 fik ebeltoftborgere til at male blå, lodrette streger i takt med deres egen indånding og udånding. Hein siger, at åndedrættet er starten og afslutningen på et menneskes liv og indåndingen af vores fællles luft er det, der binder os mennesker sammen i fællesskaber.


Vi cyklister lavede derfor også åndedrætsøvelser og nød fællesskabet om den friske havluft og den blå septemberhimmel.


Derefter steg vi på cyklerne og kørte til Ebeltoft kirke, hvor Thorkil Hørlyk, medlem af menighedsrådet, fortalte om kirkens historie og hvad kalkmalerier og inventar kunne sige os.

Via kirkegården gik turen videre til Toppen, Ebeltofts vandrehjem, der ligger med en fantastisk udsigt over vigen.


Arkitekterne Fris og Moltke - også kaldet brutalisterne, pga deres forkærlighed til beton - tegnede bygningerne som kursussted for entreprenørforeningen i 1967. I 2010 blev stedet vandrehjem.


Videre gik det til Den Europæiske Filmhøjskole, bygget i 1993, som har udklækket mange store filmproducenter i tidens løb. En meget anerkendt uddannelsesinstitution. Der er 180 på venteliste til det næste 8 mdr kursus!


Herefter nåede vi endelig toppen af istidsmassernes efterladenskaber for 17000 år siden: Skelhøje med udsigt både over Ebeltoft Vig og Kattegat. Begejstringen var stor, da vi skålede i en lille hivert mens solen bagte herligt.


Endelig gik det nedad bakke mod Boeslum og videre igennem golfbaneterrænet til Galgebakken, hvor vi hørte grufulde historier om henrettelser.


Turen havde været krævende med dens mange stigninger. Deltagerne uden el klarede det fantastisk. Måske pga turens indledende åndedrætsøvelser?


Næste tirsdag cykler vi igen fra S A Jensensvej kl 10. Der går turen til Kalø.

Tag madpakke med.


Mange hilsener fra Ebeltoft turistforening:

https://ebeltoftturistforening.dk/

hvor der altid er interessante oplysninger.